Het Schaakkasteel

 Website NOSBO: (eindstand: 10 April)

Rav= gemiddelde rating
Mp = is matchpunten
Bp = is bordpunten

In de kruistabel kun je van een team de score zien tegen het team met dat nummer: (wordt nog nader aangevuld)

Groen = winst (wordt nog nader aangevuld)
Geel   = gelijk (wordt nog nader aangevuld)
Rood  = verlies (wordt nog nader aangevuld)


Dinsdag 29 oktober (kort verslag R1 tegen Lewenborg 3)

Verlies (door Roelof Kroon) 
Het was van tevoren duidelijk dat het tweede team het moeilijk zou krijgen tegen het derde team van Lewenborg. Op alle borden een enorm ratingoverwicht. Uiteindelijk kwam dat ook in de uitslag naar boven. Dirkjan was duidelijk vermoeid van een dag intensieve arbeid. Hij speelde in het begin ongelukkig en kwam positioneel in een zeer lastig parket. Waar ik dan trots op ben, zijn de creatieve vondsten die hij bedacht om het spel aan de gang te houden. Ook vond ik knap hoe hij ervoor zorgde dat hij de boel zo lang bij elkaar hield. Als partij trouwens minder leuk om te spelen dan de partijen van vorige week. Rowin verloor daarna. Hij moest tegen de sterke John Souhoka. Ik zag John vorig jaar een prachtige partij tegen Albert spelen waar ik na afloop, ondanks verlies, van onder de indruk was. Een pittige tegenstander dus. Rowin begon goed, maar verloor op een gegeven moment een pion, daarna nog één, toen ene loper en gaf uiteindelijk op. Nu nog een verlies, maar hoe zal het gaan als Rowin wat meer gewend raakt aan het spelen op dit niveau? Hij hoort niks voor niks tot de 1000+ club van SC Ten Boer. Wat er bij Wim fout ging weet ik niet precies. Hij leek me gelijk te staan, maar opeens was het uit. ‘Een dame weggeblunderd’ was het duidelijk antwoord van Wim na afloop. Ja dat kan gebeuren. Jan was de enige die een half punt pakte. Lange tijd stond hij beter. Met een loper en dame viel hij g2 aan en ik droomde van koningsaanvallen. Misschoen dat een pionnenstorm met h7-h5, Le7-h4 en g7-g5 een serieuze kans had opgeleverd. Het werd in elk geval remise.

 


Seizoen 2018-2019

Verslag: Roelof Kroon

19:48 Zojuist is de bus met de spelers van Westerwolden gearriveerd bij de arena. Onze helden van SCEPU hebben de speelzaal verkend en hebben net de warming up afgerond.

19:51 De toeschouwers zijn wat onrustig. De eerste jeugdige toeschouwer is trouwens al met een ambulance afgevoerd (echt waar!).

19:53 De opstellingen zijn uitgewisseld. We staan op het punt van beginnen.

19:54 Dat begint goed, de Westerwolders zijn zichtbaar onder de indruk van de ambiance en de toeschouwer.

20:01 We zijn los, de stukken rollen over de velden.

20:07 Ondertussen vindt op de bijvelden de interne van Van der Linde plaats. Indrukwekkend, minimaal 20 spelers zijn daar reeds eerder begonnen.

 

Dirkjan staat goed. Kan een pion winnen. Wim heeft problemen met een paard op f4 en veel druk op g2 en h3. Prognose 1,5-2,5 voor de sympathieke tegenstander.

21:18 Goed nieuws van Dirkjan op bord 4: hij gaat een kwaliteit winnen. Erwin heeft echter een stuk tegen een pion moeten inleveren. Wel nog wat tegenspel. Wim heeft met g2-g3 het paard verjaagd, maar de lange diagonaal wordt erg kwetsbaar. Dirkjan wint zelfs een toren voor een paar pionnen.

21:40 Bij Wim is het erg onoverzichtelijk geworden. Zwart heeft een paard geofferd voor een aanval op Wims koning. Dirkjan moet materiaal inleveren maar kan gewonnen blijven staan. Erwin heeft staat nog steeds een stuk achter. Prognose 2-2 21:55 Bij Erwin zijn er opeens kansen. Wim moet heel nauwkeurig verdedigen. Dirkjan staat een loper voor. Oei, Erwin mist een kans. 22:05 Wat een strijd, wat een spanning. De toeschouwer zit op het puntje van zijn stoel. De tegenstander van Erwin ziet het niet en Erwin kan een pion voor komen. Erwin krijgt een remise aanbod. Wim staat waarschijnlijk beter maar moet nog oppassen. De spits van zwart kan zo over de koningsvleugel doorbreken. Dirkjan staat beter. Prognose 3-1.

22:07 Remise bij Erwin. Stand 1-1.

22:22 De tegenstander van Dirkjan kan de spanning niet meer aan en is weggelopen..?..?

22:26 Dirkjan wint!!!! Hij kopt het punt binnen. 2-1.

23:15 Wim wint, 3-1. Dirkjan en Wim zijn the men of the match.

23:45 (in de spelersbus) Het is een feestelijke terugtocht naar Usquert en Ten Boer. Op elke viaduct van de N33 staan wild enthousiaste supporters naar de spelersbus te juichen. De bolide van Erwin moet tussen de schare mensen door manoeuvreren. De bus moet regelmatig stoppen om bloemen van de ruitenwissers te halen (of is dat bij een begrafenis?). In Ten Boer staat al een Heinekenbus op de Emmerwolderweg.

 


Gespeeld op 10 april 2019:

SCEPU OP SOCIAL MEDIA; LIVE OP INTERNET FERDI DE BOER (1322) - JAN VIJGE (1172)
(VOORUITGESPEELD TER APEL 1 SCEPU 2 VR 26 APR) Tekst Erwin Kok, foto's: Roelof Kroon